KompresoriChicago Pneumatic
APRILSKA AKCIJA – Kupcima kompresora poklanjamo pripremnu grupu

Filteri za vazduh

U zavisnosti od industrijske grane u kojoj se koristi komprimovani vazduh, pored suvog, neophodan je i u izvesnom stepenu prečišćen vazduh.

Adekvatni stepen čistoće nam obezbeđuju filteri, različitih stepena filtracije.

Filteri su dostupni kao komplet uložak+kućište ili samo kao ulošci - kapacitet od 1000 do 40000 lit/min

CPFM, grubi filter, ostatak nečistoća 0,1 mg/m3

Sastoji se iz nekoliko slojeva materijala za filtraciju koji hvataju čvrste čestice i uljne pare. Male kapljice ulja se skupljaju kako bi kreirale veće kapi koje potom, pod uticajem gravitacije padaju na dno filtera iz kog se ispuštaju preko ispusta kondenzata. Ovaj filter je pogodan za postavljanje pre freonskog sušača.

CPFD, filter za prašinu, za uklanjanje nečistoća veličine do 1 mikrona

Koristi se u sistemima koji su instalirani u okruženjima sa većim stepenom prašine u vazduhu. u normalnim uslovima se koristi kao predhodnica koalescentnom (finom) filteru ili se postavlja nakon pred filtera.

CPFS, fini filter, ostatak nečistoća 0,01 mg/m3

Ovaj filter je napravljen od ultra efikasnih elemenata filtracije koji skupljaju sva uljna i hidrokarbonska isparenja iz komprimovanog vazduha. Pogodan je za postavku posle freonskog sušača, odnosno, za postavku pre adsorbcijskog sušača u granama industrije koje imaju pneumatski transport, farbanje, pneumatske sisteme kontrole, lasersko sečenje i dr.

CPFA, adsorbcioni karbonski filter, ostatak nečistoća 0,005 mg/m3

Montira se posle CPFM i CPFS filtera.

Elementi filtracije ovog filtera napravljeni su od stakleno impregniranog mikrofibera sa aktivnim ugljenom i oni, osim uljnih isparenja hvataju i zadržavaju i neprijatne mirise iz komprimovanog vazduha. Ovi filteri se primenjuju u prehrambenoj i hemijskoj industriji, u foto labortaorijama, prilikom industrijskih pakovanja, tretmana galvanizacije, visokokvalitetnog farbanja i kod drugih aplikacija.

CPFP filter, za uklanjanje nečistoća veličine do 3 mikrona

Služi za grubo uklanjanje čestica iz vazduha i preporučljivo je imati ga pri svakoj upotrebi kompresora.

Kućišta za filtere

Uljno vodeni separatori


Oprema:

Manometri diferencijalnog pritiska

Indikator zaprljanosti filtera